(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Tažený závin

Potřebné ingredience
2 lžíce sádla, 1lžíce octa, 0,25 l vody, 1 vejce, 500 g hladké mouky, špetka soli
Postup přípravy
Rozehřáté sádlo smícháme s vodou, octem a vejcem, přidáme osolenou mouku a řádnĕ propracujeme. Necháme přikryté odpočinout ( na vále zaklopím mísou, ve které jsem to dĕlala). Pak rozdĕlíme tĕsto na části, trochu vyválíme a pak už jen vytahujeme, na čisté utĕrce rozprostřeme, plníme klasicky jako štrůdl, nebo i na slano (zelí, škvarky...) Před pečením potíráme vejcem.
Rodinka má ráda hooodnĕ jablek a teninké tĕsto. K jablíčkám přidávám i ořechy a rozinky v rumu, občas kokos, višnĕ, na fotu jabka se švestkama.
Rodinka má ráda hooodnĕ jablek a teninké tĕsto. K jablíčkám přidávám i ořechy a rozinky v rumu, občas kokos, višnĕ, na fotu jabka se švestkama.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

gabikaKa
(upraveno)
6. 1. 2013, 20:18
Naša rodinka miluje ťahanú štrúdlu. Robím ju presne tak. Bože, zajtra ju urobím, normálne mi tečú sliny.

nahlásit

petulisek
(upraveno)
7. 1. 2013, 11:51
@gabikaKa
Taky se na ni chystám, tak ať Vám chutná

nahlásit